Prečo je K-Beauty posadnutá propolisom? Čo je propolis?

Ak poznáte produkty K-Beauty, nepochybne ste videli jednu zložku, ktorá sa neustále objavuje. Je to propolis.

Ak vás zaujíma, prečo je K-Beauty posadnutá propolisom (a či by ste mali byť aj vy!), čítajte ďalej a dozviete sa to.

Čo je propolis?

Propolis je živica vyrobená včelami, ktorú používajú na udržanie svojich úľov pohromade – je to včelie lepidlo. Je to úplne prírodná, mierne lepkavá látka, ktorá pomáha predchádzať infekcii úľa chorobami a parazitmi. Propolis zvyčajne obsahuje celý rad rôznych zložiek, vrátane včelieho vosku, miazgy a rôznych botanických extraktov, ktoré včely nazbierali z okolia. Propolis môže obsahovať až 300 rôznych prírodných zlúčenín, od aminokyselín po polyfenoly a mnoho ďalších.

Čo robí propolis v kozmetických výrobkoch?

Propolis ponúka množstvo výhod pre pokožku, vrátane boja proti akné a rozjasňovania, čo vysvetľuje, prečo je taký základ starostlivosti o pleť. Môže pomôcť znížiť pigmentáciu, začervenanie a zápaly, posilniť kolagén a ponúknuť antioxidačnú ochranu pred environmentálnymi agresormi, ako je slnečné žiarenie a znečistenie.

Kto by mal používať propolis?

Propolis pôsobí na širokú škálu typov pleti, ale môže byť obzvlášť prospešný pre:

Tí, ktorí majú pleť náchylnú na akné – propolis môže pomôcť predchádzať akné, začervenaniu a zápalu, vďaka čomu je ideálny pre tých, ktorí majú akné alebo sú náchylní na akné.

Každý, kto sa spálil od slnka – propolis preukázateľne urýchľuje proces hojenia spálenej pokožky.

Každý s citlivou pokožkou – vďaka svojim antialergickým, protizápalovým, čistiacim vlastnostiam a schopnosti podporovať pôsobenie na syntézu kolagénu je propolis ideálnou zložkou pre citlivú, reaktívnu pokožku.

Tí, ktorí trpia poškodením kože – štúdie propolisu preukázali pozitívny metabolizmus kolagénu v ranách počas procesu hojenia, pretože zvyšuje obsah kolagénu v tkanivách. Vďaka tomu je propolis dobrou voľbou pre poškodenú pokožku.

Naše obľúbené K-beauty produkty obsahujúce propolis

K-Beauty je *posadnutý* propolisom, takže nebudete musieť hľadať príliš dlho alebo ťažko, aby ste to zistili. Niektoré z našich osvedčených favoritov? Skúste:

COSRX - Full Fit Propolis Synergy Toner - poháňaný 72% extraktom z čierneho propolisu ponúka protizápalové a antibakteriálne účinky a zároveň sa môže pochváliť hojivými vlastnosťami. Jeho rýchlo sa vstrebávajúca textúra zanecháva pružný, osviežujúci a orosený povrch. Link: https://www.yeskbeauty.com/cosrx-full-fit-propolis-synergy-toner-150ml/ 

iUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum - toto jedinečné sérum K-Beauty kombinuje optimálny pomer propolisu (70 %) s vitamínom C (12 %) pre rozjasnenie pleti pre citlivú pleť. Zameriava sa na poškodenie pokožky, pigmentáciu a zápal s okamžitými upokojujúcimi účinkami. Link: https://www.yeskbeauty.com/iunik-propolis-vitamin-synergy-serum-50ml/ 

iUNIK - Vitamínový očný krém s propolisom - s obsahom 40,5 % propolisového extraktu a 9,2 % rakytníka je prirodzeným prostriedkom proti vráskam, ako aj dehydratovanej a podráždenej pokožke. Link: https://www.yeskbeauty.com/iunik-vitaminovy-ocny-krem-s-propolisom-30ml/ 

 

Ak chcete, aby sa vaša žiara rozžiarila v štýle K-Beauty, vyberte si jednu z obľúbených kórejských zložiek upokojujúcich a rozjasňujúcich pokožku – propolis . Táto prírodná zázračná zložka bojuje proti akné, zápalom, poškodeniu slnkom a znečisteniu, aby pomohla zlepšiť vašu pleť.