Slimačí mucín v starostlivosti o pleť

Najčastejšie otázky o slimačom mucíne v starostlivosti o pleť=>

Ak ste použili produkt starostlivosti o pleť, ktorý obsahuje slimačí mucín (niekedy uvádzaný ako filtrát slimačieho sekrétu), pravdepodobne ho nemôžete prestať chváliť. A ak ste taký produkt nikdy nepoužívali – alebo ste novým používateľom produktu starostlivosti o pleť, ktorý obsahuje slimačí mucín, pravdepodobne máte veľa otázok. Nemožno poprieť, že myšlienka naniesť si na tvár čokoľvek zo slimáka znie dosť divne, ale výhody prevažujú nad nepríjemným faktorom.

Čo môže urobiť slimačí mucín pre moju pokožku?

Skutočná otázka je, čo nedokáže? Je zdrojom bielkovín, medených peptidov, antimikrobiálnych peptidov, kyseliny hyalurónovej a kyseliny glykolovej. Vyzbrojený všetkými tými dobrými vecami, slimačí mucín pôsobí proti starnutiu, hydratuje, mierne exfoliuje, rozjasňuje a upokojuje – skutočný liek na všetko, pokiaľ ide o zacielenie na bežné problémy s pokožkou.

Je slimačí mucín dobrý pre pleť so sklonom k akné?

Určite áno. Je to ľahká prísada, ktorá neupcháva póry. Jeho liečivé a antimikrobiálne vlastnosti sa môžu hodiť, keď chcete urýchliť proces hojenia akné a liečiť zápal. A keďže slimačí mucín môže pomôcť pri regenerácii buniek (tu vstupuje do hry kyselina glykolová), je to účinná liečba jaziev po akné. Táto vlastnosť tiež robí z prísady dobrú voľbu na riešenie problémov s nerovnomerným tónom pleti a pigmentáciou.

Môže sa kombinovať slimačí mucín s prísadami ako vitamín C a retinol?

Áno! Slimačí mucín je jemná prísada, ktorá dobre hrá s ostatnými. Je to ako zvlhčovadlo a má liečivé vlastnosti, takže je obzvlášť skvelé ho zmiešať so silnými zložkami, ktoré môžu vysušovať a dráždiť, ako je retinol, vitamín C a kyseliny (AHA a BHA).

Ako sa získava slimačí mucín pre kozmetické výrobky?

Slimačí mucín sa nezbiera z náhodného chodníka alebo skaly. Kozmetické spoločnosti ako COSRX a SMD Cosmetics sa zaviazali zbierať sekréty zo slimákov v prostrediach, ktoré sú pre zvieratá bez stresu a pre nás hygienické. Napríklad COSRX umožňuje svojim slimákom voľne sa túlať cez sieťovinu v tmavej a tichej miestnosti po dobu 30 minút. Potom sa slimáky vezmú späť domov, aby si oddýchli a mucín sa zbiera na kozmetické účely. Kozmetika SMD udržiava svoje slimáky v starostlivosti farmárov v Čile, ktorí zabezpečujú zdravú a bezpečnú úroveň sekrécie.

Môže sa používať slimačí mucín každý deň?

Každý deň, dvakrát denne, celý deň... choďte do toho!