ČO JE K-BEAUTY + PREČO BY STE MALI PRESKÚMAŤ KÓREJSKÉ KOZMETICKÉ PRODUKTY

Takže, čo je K-beauty a čím sa líši?

Samozrejme, produkty K-beauty sú produkty starostlivosti o pleť a make-up, ktoré sa vyrábajú v Kórei. Čo ich však robí výnimočnými, je to, že sú vytvorené s ohľadom na kórejskú filozofiu krásy. Tieto produkty nie sú určené na rýchle odstránenie problému... ale skôr na zlepšenie zdravia vašej pokožky v priebehu času. Isto, nájdete produkty, ktoré tvrdia, že liečia akné cez noc alebo rýchlo redukujú začervenanie, ale dôraz kórejskej starostlivosti o pleť je dodržiavať personalizovanú, konzistentnú rutinu, ktorá vás odmení výsledkami, ktoré pretrvávajú. Je to všetko o jemných, hydratačných a výživných zložkách pre hladkú a pružnú pokožku, ktorá žiari zvnútra. 

Tu je dôvod, prečo si kórejské kozmetické výrobky zamilujete

K-beauty rutina starostlivosti o pleť pozostáva z produktov, ako sú tonery, esencie, ampulky, séra a masky, ktoré sú navrhnuté tak, aby spolupracovali a vyživovali vašu pokožku v jednej vrstve. Kórejská filozofia krásy uznáva, že pokožka každého človeka je jedinečná a K-beauty je predovšetkým o prispôsobení.

Pochopenie vašej pleti je základom kórejskej rutiny starostlivosti o pleť. Je dôležité venovať pozornosť výrobkom a zložkám, ktoré fungujú pre vašu pokožku. Mnohé produkty sú navrhnuté tak, aby sa dali zostaviť, takže si môžete vybrať úroveň hydratácie, ktorá vám vyhovuje.

Napríklad esencie zapadajú do rutiny po čistení a tonizácii. Ak vaša pokožka potrebuje len trochu hydratácie, môžete naniesť jednu tenkú vrstvu esencie. Ale povedzme, že ste práve vystúpili z diaľkového letu, po ktorom zostala vaša pokožka úplne vysušená. Môžete naniesť niekoľko vrstiev vašej esencie, aby ste svojej pokožke dopriali toľko lásky, koľko potrebuje.

Kórejská filozofia krásy vás učí hodnotiť svoju pleť každý deň a upravovať rutinu podľa toho, po čom práve túži. Táto úroveň prispôsobenia zlepšuje zdravie pokožky z dlhodobého hľadiska, čo je oveľa lepšie ako rýchle odstránenie problému, ktorý trvá len deň alebo dva.

K-beauty je opradená tradíciou a poznaním

Počas histórie bola Kórea poľnohospodárskou spoločnosťou. Ľudia trávili veľa času vystavení živlom a slnku. Hľadanie spôsobov prevencie a nápravy environmentálnych škôd bolo vždy kľúčové. Prírodné zložky, ako je ryžová voda, fazuľa mungo a kamélia, boli objavené ako hydratačné a bohaté na antioxidanty chrániace a hojivé pokožku. Tieto rokmi overené zložky sú stále súčasťou moderných K-beauty produktov.

10-kroková rutina starostlivosti o pleť K-Beauty

Keďže kórejská starostlivosť o pleť je o prispôsobení a hľadaní toho, čo vám vyhovuje, vaša rutina nemusí byť v skutočnosti 10 krokov každý deň. Niektoré dni môžete urobiť len tri kroky... iné môžete urobiť 12 alebo viac. Koncept 10-krokovej kórejskej rutiny starostlivosti o pleť skutočne zahŕňa rutinu, ktorá využíva viacero vrstiev s dlhodobým zameraním.

Tu je prehľad toho, ako 10 krokov spolupracuje, aby ste si mohli pripraviť dokonalú rutinu starostlivosti o pleť, ktorá funguje pre vašu pleť.

  1. Čistiaci prostriedok na báze oleja: Toto je prvá časť dvojitého čistenia, ktorá sa používa na odstránenie hlbokej špiny, mastnoty, make-upu a iných nečistôt z pokožky bez silného ťahania alebo drhnutia.
  2. Čistiaci prostriedok na vodnej báze: Druhá časť dvojitého čistenia, ktorá sa používa na odstránenie všetkých zvyškov bez toho, aby sa z pokožky odstránili prírodné oleje.
  3. Exfoliátor: Ďalší krok, ktorý sa používa na odstránenie odumretej kože z povrchu pokožky a uvoľnenie pórov. Väčšina ľudí si robí peeling raz alebo dvakrát týždenne, v závislosti od toho, čo ich pleť potrebuje.
  4. Hydratačné tonikum: Používa sa na vyrovnanie pH pokožky a poskytnutie hydratácie po vyčistení.
  5. Esencia: Poskytuje ľahkú hydratáciu bez oleja, ktorú možno vrstviť v závislosti od potrieb vašej pokožky.
  6. Ošetrenia: Ošetrenia ako séra a ampulky vám skutočne umožňujú prispôsobiť si rutinu. Vyberte si ich podľa toho, čo vaša pleť potrebuje, a pokojne ich vrstvite od najtenšieho ošetrenia po najhrubšie, aby ste zacielili na vaše špecifické ciele a problémy pleti.
  7. Masky: Masky sú voliteľným krokom a prichádzajú v rôznych formách, vrátane plátenných masiek, oplachovacích masiek a masiek na spánok. Mnoho ľudí má po ruke rôzne masky, aby si každý deň prispôsobili svoje rutiny.
  8. Očný krém: Používa sa pre jemnú oblasť očí a na liečbu problémov, ako sú tmavé kruhy, opuchy a jemné linky.
  9. Hydratačný krém : Utesňuje vaše ošetrenia, poskytuje hydratáciu a chráni pokožku pred živlami.
  10. Opaľovací krém: Aplikujte každé ráno, aby ste zabránili príznakom predčasného starnutia.

Záverečné myšlienky

Pamätajte, že na dosiahnutie úžasných výsledkov nemusíte používať všetkých 10 krokov každý deň. Či už urobíte päť alebo 11 krokov, najdôležitejšie je byť dôsledný a dať pleti to, čo každý deň potrebuje. A existujú spôsoby, ako svoju rutinu ešte viac zefektívniť. Značky K-beauty vždy prichádzajú s multi-tasking produktmi, ktoré kombinujú dva alebo viac krokov. Viacvrstvová rutina nemusí trvať dlho, časom zistíte, že to trvá len pár minút. Predstavte si to tak, že si každé ráno a večer nájdete trochu času pre seba. Vaša pleť bude nielen zdravá a žiarivá, ale stane sa aj súčasťou vašej rutiny, na ktorú sa každý deň tešíte.

Späť do obchodu