Rozdiel medzi tonermi a esenciami

Neviete prísť na rozdiel medzi tonermi a esenciami? Poďme si to rozobrať.

Jedným z mojich najväčších trápení s kórejskou starostlivosťou o pleť je, keď niekto povie: „Tonery a esencie? Nepoužívam oboje, pretože sú v podstate to isté.“

Nie sú rovnaké – vôbec nie. Určite je to však všeobecne mylná predstava, preto sme sa rozhodli rozobrať presne to, čo tonery robia, čo robia esencie a prečo sú odlišné. Prečítajte si nižšie, aby ste zistili, prečo je používanie oboch nevyhnutné pre dobrú rutinu.

Tonery:

Začnime s tonermi, pretože v správnom poradí sú tonery pred esenciami. Tonery sú mimoriadne dôležitou súčasťou rutiny v starostlivosti o pleť a používajú sa ihneď po vyčistení.

Keď si čistíte tvár, aj keď používate extrémne jemný čistiaci prostriedok, vaša tvár sa stáva mierne nevyváženou. A ak použijete čistiaci prostriedok s vysokým pH (ktoré má veľa čistiacich prostriedkov na boj proti akné), pH vašej pokožky bude veľmi nevyvážené. Čistiace prostriedky navyše odstraňujú vlhkosť z pokožky, aby skutočne vyčistili póry a kontrolovali produkciu mazu. Takže, keď si po vyčistení osušíte tvár, vaša pokožka je dosť surová a zraniteľná.

Tu prichádzajú na rad tonery, sú ako okamžitá podpora vašej pleti. Oživia ju a pripravia na zvyšok vašej rutiny. Tonikum by malo v prvom rade vyvážiť pH vašej pokožky. Týmto je sila vašej pokožky obnovená na boj proti baktériám a pleť je pripravená na ďalšie produkty. Po druhé, mal by hydratovať pokožku. Vaša pokožka nebude absorbovať produkty tak dobre, ak je suchá. Ak je vaša pleť mierne hydratovaná vaším tonerom, bude dobre pripravená na prijatie ďalších produktov, ktoré sa chystáte navrstviť.
A nakoniec sa váš toner rozpustí a odstráni všetky zvyšné nečistoty. Ak na vašej pleti po vyčistení zostane nejaký nepoddajný make-up alebo nečistoty, váš toner ich odstraní. Okrem toho dobrý toner obsahuje aj dávku antioxidantov, mikro-exfoliátorov a ďalších užitočných zložiek na vyváženie a výživu pokožky. Týmto spôsobom je vaša pokožka stabilná a hydratovaná skôr, ako začne zvyšok vašej rutiny.

Esencie:

Teraz prichádza esencia. Je pochopiteľné, prečo sú esencie niekedy nepochopené, pretože nie sú bežné v západných rutinách, ale esencie sú chrbtovou kosťou kórejských rutín. Akonáhle je vaša pokožka čistá a vyvážená (vďaka dvojitému čisteniu a toniku), je čas začať cielenejšie kroky ošetrenia. Esencie sú akýmsi prostredníkom medzi vašimi tonermi a týmito koncentrovanými úpravami. Nie sú také ľahké a vodové ako tonery, ale nie sú také ultrakoncentrované ako séra.

Dobré esencie sú naplnené zložkami, ktoré hydratujú, vyživujú a rozjasňujú pokožku. Poskytujú pokožke všeobecnú prikrývku výživy a sú plné vitamínov, antioxidantov a prospešných extraktov. 

Premýšľajte o esenciách ako o dennom vitamíne – poskytujú vašej pokožke základnú vrstvu vlhkosti a výživy, aby mohla zostať zdravá a pružná. Tiež zdvojnásobujú vlhkosť a často tiež pomáhajú vyrovnať tón pleti, rozjasňujú ju a upokojujú. Akonáhle vaša pokožka dostane túto všeobecnú prikrývku vitamínov, je pripravená prijať cielenejšie a koncentrovanejšie ošetrenia, ako sú séra a ampulky.

Ako aplikovať toner a esenciu:

Tonery sa dodávajú v mnohých rôznych konzistenciách, ale vo všeobecnosti sú na vodnatej strane. Z tohto dôvodu sa môžu aplikovať prstami alebo rozotrieť po pokožke na vatovom tampóne. Ak používate hustejší hydratačný toner, má zmysel nanášať ho končekmi prstov a jemne vklepávať. Pre vodnatejšie tonery navlhčite vatový tampón a prejdite ním po tvári, pričom sa pohybujte smerom von a nahor od stredu vašej tváre. Použitie vatového tampónu je nevyhnutné, ak chcete odstrániť zostávajúci make-up a nečistoty.

Zatiaľ čo esencie tiež prichádzajú v mnohých rôznych konzistenciách, vo všeobecnosti sa používajú rovnakým spôsobom. Primerané množstvo naneste do dlaní a esenciu vtlačte celou rukou do pokožky. Použitím celej ruky využijete teplo dlaní na zvýšenie absorpcie.

ZHRNUTIE=>

Takže tu to máte: rozdiel medzi tonermi a esenciami! Zatiaľ čo výhody, ktoré ponúkajú, môžu byť podobné, v skutočnosti sú veľmi odlišné. Každá dobrá rutina má oba tieto kroky, pretože oba slúžia na jasné a dôležité účely. Takže keď nabudúce budete počuť, ako sa niekto pokúša povedať, že tonery a esencie sú v podstate to isté, máte všetky znalosti, ako dokázať, že sa mýlia.